Impuls patrocina el I Workshop internacional sobre Acompanyament Familiar

¡Comparteix!

El Campus de la UIC Barcelona acollirà del 13 al 15 de maig a 50 ponents per parlar sobre família i acompanyament familiar

Més de 500 participants, de 50 països de tot el món es trobaran a la UIC Barcelona, del 13 al 15 de maig, per a parlar sobre família i acompanyament familiar al que serà el primer Workshop internacional sobre Acompanyament Familiar.

En el context de l’Any de la Família Amoris laetitia proclamat pel Papa Francesc, l’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF) ha organitzat aquest workshop, a fi d’ajudar en la formació de persones que ja es dediquen o desitgen dedicar-se a la tasca de l’acompanyament familiar. La Fundació Impuls és patrocinadora d’aquest esdeveniment juntament amb Santander Universidades, la Fundació Molins Figueras i el Grup Compass.

En paraules de Montserrat Gas, directora del IESF, “hem volgut donar-li un caràcter molt pràctic al congrés. És per això que es tracta d’un ‘workshop’, no d’un ‘congrés’. Amb aquestes jornades busquem comprendre les dificultats actuals amb les quals es troba la família, i donar, així, un nou enfocament en la manera d’ajudar-la”. En aquest sentit, Gas assegura que l’objectiu principal és “que els participants puguin formar-se, que puguin aprendre i adquirir noves idees sobre com acompanyar a les famílies, creant xarxa de contacte entre professionals que treballen en aquest camp”.

Entre els ponents de la jornada hi ha experts del món de la medicina, de l’educació, de la comunicació i també del món eclesial: entre ells, la neuropsiquiatra milanesa i divulgadora Mariolina Ceriotti Migliarese, autora de llibres supervendes com a Eròtica i materna, Masculí. Força, eros, tendresa o La família imperfecta; el catedràtic de Moral Fundamental, de l’Institut Joan Pau II, Juan José Pérez Soba; el psiquiatre vienès Raphael Bonelli, etc. Totes les sessions es podran seguir per streaming.

Aquest workshop es desenvoluparà en quatre àmbits d’acció diferents: el dels professionals, el de la “pastoral” ‒entenent-ho com a iniciatives personals més enllà de les parròquies‒, el de l’àmbit educatiu i, finalment, en l’àmbit de les noves tecnologies.

A més, dins del programa està previst que els participants del workshop i familiars puguin participar en la celebració de la Santa Missa, el dissabte a la tarda, a la basílica de la Sagrada Família.

Programa íntegre del workshop

Ultimes notícies